Εγνατία 95 (Στάση Αγ. Σοφίας)
+6946080466 +2310261740
kalesisk@gmail.com

Διατροφογενετική

Ειδική Ιατροδιατροφική μέθοδος “Dr.Kalesis”

Εφαρμόζεται πρωτοποριακά η ειδική Ιατροδιατροφική μέθοδος ακριβείας “Dr.Kalesis”.
Συγκεκριμένα, ο κος Καλέσης Κωνσταντίνος, ο οποίος εξειδικεύεται στην Ιατρική Ακριβείας, σε συνεργασία με Γενετιστές, απομόνωσε τα γονίδια και τα τρόφιμα που προκαλούν άνοδο των αντισωμάτων IgG και κατά συνέπεια, τροφική δυσανεξία-δυσπεψία-μετεωρισμό κοιλίας-σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τα συνδύασε σε ένα ειδικό διατροφογενετικό test, μαζί με γονιδιακό έλεγχο (DNA) με ανάλυση γονιδίων που προκαλούν τις συχνότερες μεταβολικές παθήσεις (διαβήτη, παχυσαρκία, υπέρταση, διατροφικές διαταραχές, δυσλιπιδαιμία, κολίτιδες) με αποτέλεσμα την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο). Παράλληλα, διαπιστώνεται η τροφική δσναεξία σε 57 τρόφιμα μέσω του επιπέδου δραστικότητας IgG. Γίνεται ιατρική επεξήγηση των αποτελεσμάτων ανακαλύπτοντας τις αιτίες των συμπτωμάτων και πω το σώμα εξατομικευμένα αντιδρά στην παθοφυσιολογία των τροφών.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιείται παθολογική εξέταση, διερεύνηση και θεραπεία παχυσαρκίας και συνοδών νοσημάτων, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής (δυνατότητα διατροφικού πλάνου σύμφωνα με το DNA, test δυσανεξίας τροφίμων) ιατρική και διατροφική προσέγγιση, ολιστικά. Λιπομέτρηση, ΗΚΓ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση. παραπεμπτικό για αιματολογικό έλεγχο, υπέρηχο, ακτινογραφία.

Η  νέα και αναπτυσσόμενη επιστήμη της Διατροφογενετικής έχει ως στόχο να προσδιορίσει την γενετική ευαισθησία σε ασθένειες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η κοιλιοκάκη)

Με την επιστήμη της Διατροφογενετικής μπορούμε να ελέγξουμε με αξιοπιστία έπειτα από γενετική ανάλυση DNA τη δυσανεξία στη λακτόζη και στη γλουτένη, την ευαισθησία στον καφέ, στο αλάτι, στο αλκοόλ, στους υδατάνθρακες, στο κορεσμένο λίπος, την προδιάθεση για παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, δυσλιπιδαιμία, την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού και την ικανότητα αποτοξίνωσης, τις ανάγκες σε βιταμίνες και ω-3 λιπαρά οξέα, τον κατάλληλο τρόπο άσκησης εξατομικευμένα.

ΜΕΤΑΒΟΛΟΜΙΚΗ: είναι καινοτόμος ιατρική εξέταση για την ανίχνευση της αιτιολογίας γαστρεντερικών προβλημάτων, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, αυτοάνοσων νοσημάτων, χρόνιας κόπωσης, παχυσαρκίας, υπογονιμότητας κ.ά.
Γίνεται ανάλυση μεταβολιτών σε βιοχημικό επίπεδο για επάρκεια/ανεπάρκεια βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ενζύμων και αμινοξέων, νευροδιαβιβαστών και καθορίζονται οι προσωπικές ανάγκες του καθένός σύμφωνα με το γονιδιακό του προφίλ.

Διεξάγοντας μία Μεταβολομική εξέταση είναι δυνατόν να αξιολογηθούν τα εξής:

  • ο μεταβολισμός των λιπιδίων (π.χ. ωμέγα 3, ωμέγα 6, μονοακόρεστα και κορεσμένα λιπαρά) για έλεγχο Παχυσαρκίας, Δυσλιπιδαιμίας κλπ
  • ο μεταβολισμός των νευρικών κυττάρων και των νευροδιαβιβαστών για διαταραχές σίτισης (σεροτονίνη) εθισμού (ντοπαμίνη) σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας (νορεπινεφρίνη) νευρολογικά νοσήματα
  • ο μεταβολισμός των υδατανθράκων (σάκχαρα, άμυλο, πολύπλοκοι υδατάνθρακες, φρουκτόζη) για Διαβήτη, Μεταβολικά Νοσήματα
  • η οξειδωτική βλάβη και η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, η ικανότητα αποτοξίνωσης, η μιτοχονδριακή λειτουργία, η τοξική επιβάρυνση και οι φλεγμονές, η ικανότητα αποδόμησης υδατανθράκων, πρωτεϊνών, αμινοξέων, η επάρκεια/ανεπάρκεια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά (Αυτοάνοσα Νοσήματα, Γαστρεντερικές διαταραχές, Υπέρταση, Αρθρίτιδες, Δυσπεψία, Νόσος του Crohn και Εντερική Κολίτιδα, Υποθυρεοειδισμός/Υπερθυρεοειδισμός, Δυσανεξίες, Καρδιαγγειακές Παθήσεις κλπ

Η μοριακή ανάλυση γίνεται με απομόνωση DNA από δείγμα σάλιου, που παίρνουμε με ειδικές μπατονέτες και στέλνουμε σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο γενετικής ανάλυσης DNA.
Γίνεται μόνο μία φορά στη ζωή του κάθε ατόμου.
Στη συνέχεια τα προσωπικά αποτελέσματα αποστέλλονται στο ιατρείο μας, πραγματοποιείται εξειδικευμένη επεξήγηση, αναφορά και ανάλυση και προχωράμε στην κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος ιατρικής διατροφής και πρόληψης που βασίζεται στον προσωπικό σας γονότυπο και γονιδιακό προφίλ!