Εγνατία 95 (Στάση Αγ. Σοφιας)
+2310 261 740 +694 60 80 466
kalesisk@gmail.com

Υπηρεσίες Διατροφής και Διαιτολογίας

Η εξατομικευμένη ιατρική διατροφή αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο διαχείρισης βάρους και προστασίας της υγείας. Η σύγχρονη επιστήμη της ιατρικής διατροφολογίας (διατροφογενετική) βασίζεται στην αλληλεπίδραση και στη μελέτη της σχέσης γονιδίων – διατροφής.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αυτή η ποικιλομορφία ευθύνεται για την διαφορετική ανταπόκριση του οργανισμού μας στην τροφή που καταναλώνουμε.
Εκπονούνται επιστημονικά τεκμηριωμένα και εξειδικευμένα προγράμματα ιατρικής διατροφής σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και ανάλογα με κάθε πάθηση σε εξατομικευμένο επίπεδο. Λαμβάνονται υπόψη ολιστικά όλοι οι παράμετροι υγείας κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, της κλινικής εξέτασης, του πλήρους αιματολογικού / βιοχημικού εργαστηριακού ελέγχου και της διατροφικής αξιολόγησης. Ακολουθούνται όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα θεραπείας βάση Κατευθυντήριων Οδηγιών.
Υπάρχει άμεση, στενή και άριστη συνεργασία με το Κέντρο Γονιδιακού Ελέγχου “dna health diagnostics” οπου πραγματοποιείται γονιδιακός έλεγχος εξατομικευμένης διατροφής σύμφωνα με το DNA σας!
Για την πρόληψη παθήσεων, τη διαχείριση του βάρους σας, τις τροφικές δυσανεξίες, την καρδιαγγειακή σας υγεία, τη ρύθμιση του Διαβήτη, της υψηλής χοληστερίνης και της υπέρτασης, για τη βελτίωση της υγείας σας, αναπτύσσουμε γενετικό έλεγχο διατροφής με βάση τις πραγματικές σας ατομικές ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη.

Διαμορφώνονται ειδικά θεραπευτικά προγράμματα ιατρικής διατροφής για:

  • Σακχαρώδη Διαβήτη, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Παχυσαρκία, Υποθυρεοειδισμό – Υπερθυρεοειδισμό, Οστεοπόρωση, Ουρική Αρθρίτιδα, Αναιμίες, Αυτοάνοσα και Ρευματικά Νοσήματα, Ουρική Αρθρίτιδα, Νεφρική Ανεπάρκεια, Ηπατκή Ανεπάρκεια και όλα τα Χρόνια Νοσήματα
  • Έγκυες γυναίκες  και Διαβήτη Κύησης
  • Αθλητές (ειδική αθλητική διατροφή) και Συνταγογράφηση Άσκησης (πρωτόκολλο FITT)
  • Καταρτίζονται ειδικά διαιτολόγια σε διατροφικές διαταραχές (νευρογενής ανορεξία/βουλιμία) σε τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες (δυσανεξία στη γλουτένη, δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη) και σε γαστρεντερικές διαταραχές (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ευερέθιστο έντερο, λιπώδης διήθηση του ήπατος, πεπτικό έλκος, δυσκοιλιότητα, χρόνια διάρροια, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn κ.ά.)

“Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου”

Ιπποκράτης (460 – 370 π.Χ.)