Εγνατία 95 (Στάση Αγ. Σοφίας)
+6946080466 +2310261740
kalesisk@gmail.com

Υπηρεσίες Διατροφής και Διαιτολογίας

Ειδική Ιατροδιατροφική μέθοδος “Dr.Kalesis”

Εφαρμόζεται πρωτοποριακά η ειδική Ιατροδιατροφική μέθοδος ακριβείας “Dr.Kalesis”.
Συγκεκριμένα, ο κος Καλέσης Κωνσταντίνος, ο οποίος εξειδικεύεται στην Ιατρική Ακριβείας, σε συνεργασία με Γενετιστές, απομόνωσε τα γονίδια και τα τρόφιμα που προκαλούν άνοδο των αντισωμάτων IgG και κατά συνέπεια, τροφική δυσανεξία-δυσπεψία-μετεωρισμό κοιλίας-σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τα συνδύασε σε ένα ειδικό διατροφογενετικό test, μαζί με γονιδιακό έλεγχο (DNA) με ανάλυση γονιδίων που προκαλούν τις συχνότερες μεταβολικές παθήσεις (διαβήτη, παχυσαρκία, υπέρταση, διατροφικές διαταραχές, δυσλιπιδαιμία, κολίτιδες) με αποτέλεσμα την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο). Παράλληλα, διαπιστώνεται η τροφική δσναεξία σε 57 τρόφιμα μέσω του επιπέδου δραστικότητας IgG. Γίνεται ιατρική επεξήγηση των αποτελεσμάτων ανακαλύπτοντας τις αιτίες των συμπτωμάτων και πω το σώμα εξατομικευμένα αντιδρά στην παθοφυσιολογία των τροφών.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιείται παθολογική εξέταση, διερεύνηση και θεραπεία παχυσαρκίας και συνοδών νοσημάτων, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής (δυνατότητα διατροφικού πλάνου σύμφωνα με το DNA, test δυσανεξίας τροφίμων) ιατρική και διατροφική προσέγγιση, ολιστικά. Λιπομέτρηση, ΗΚΓ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση. παραπεμπτικό για αιματολογικό έλεγχο, υπέρηχο, ακτινογραφία. Ο ιατρός Κωνσταντίνος Καλέσης είναι Πτυχιούχος τετραετούς φοιτήσεως της Ανώτατης Σχολής Αισθητικής και εφαρμόζει ενέσιμη θεραπεία λιποδιάλυσης κοιλιακής χώρας κατόπιν ραντεβού (φωσφατυδιλοχολίνη PPC, δεσοξυχολικό νάτριο).
1 ιατρική συνεδρία κάθε 2-3 εβδομάδες για χρονικό διάστημα 2-3 μηνών.
Η θεραπευτική αντιμετώπιση δεν υπάγεται στη φιλοσοφία “αδυνατιστής”, αλλά το “mentality” και η θεραπευτική συμμαχία βασίζεται στην ολοκληρωμένη παθοφυσιολογική και Ιατροδιατροφική επίλυση σε 3 άξονες:
α) Ιατρική διερεύνηση και αντιμετώπιση όχι μόνο του επιπλέον σωματικού βάρους αλλά και των επιπλοκών και των συνοδών νοσημάτων που πηγάζουν από αυτό με απώτερο σκοπό την ποιότητα ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.
β) Εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα ως Διατροφολόγος και έπειτα από συζήτηση εάν έρθουμε σε συμφωνία, με την ιδιότητα του Ιατρού υπάρχει η δυνατότητα για φαρμακευτική χορήγηση της παχυσαρκίας με ειδική κατάλληλη αγωγή εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ. Επίπρόσθετα, σε συνεργασία με Εργ.Γενετικής, δύναται να διενεργηθεί food allergy test για διερεύνηση δυσανεξίας τροφίμων, DNA test και γονιδιακή ανάλυση για ιατρική διατροφή ακριβείας σύμφωνα με το γονιδιακό προφίλ, cardio γενετικό test για διερεύνηση καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (καρδιομεταβολική ιατρική διατροφή).
γ) Συνταγογράφηση άσκησης, τροποποίηση ζωής, διατροφική εκπαίδευση, δυνατότητα για αντιμετώπιση τοπικού πάχους μέσω ενέσιμης αγωγής στην κοιλιακή χώρα.
Η ειδική ιατροδιατροφική μέθοδος “Dr.Kalesis” περιλαμβάνει ουσιαστικά 3 φάσεις: η πρώτη φάση είναι ο ιατρικός έλεγχος και το πλάνο διατροφής. Ακολουθεί η δεύτερη φάση εφαρμογής μέσω αυτενέργειας έπειτα από εκπαίδευση για ατομική υοθέτηση αλλαγής τρόπου ζωής. Τέλος, η τρίτη φάση αφορά τη χρονική περίοδο συντήρησης με προγραμματισμένες αραιές ιατρικές συναντήσεις για μόνιμη λύση και αποφυγή υποτροπών. Δεν αλλάζει η διατροφή σου, αλλάζεις εσύ!

Η εξατομικευμένη ιατρική διατροφή αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο διαχείρισης βάρους και προστασίας της υγείας. Η σύγχρονη επιστήμη της ιατρικής διατροφολογίας (διατροφογενετική) βασίζεται στην αλληλεπίδραση και στη μελέτη της σχέσης γονιδίων – διατροφής.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αυτή η ποικιλομορφία ευθύνεται για την διαφορετική ανταπόκριση του οργανισμού μας στην τροφή που καταναλώνουμε.
Εκπονούνται επιστημονικά τεκμηριωμένα και εξειδικευμένα προγράμματα ιατρικής διατροφής σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και ανάλογα με κάθε πάθηση σε εξατομικευμένο επίπεδο. Λαμβάνονται υπόψη ολιστικά όλοι οι παράμετροι υγείας κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, της κλινικής εξέτασης, του πλήρους αιματολογικού / βιοχημικού εργαστηριακού ελέγχου και της διατροφικής αξιολόγησης. Ακολουθούνται όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα θεραπείας βάση Κατευθυντήριων Οδηγιών.
Υπάρχει άμεση, στενή και άριστη συνεργασία με Εργ.Γενετικής, οπου πραγματοποιείται γονιδιακός έλεγχος εξατομικευμένης διατροφής σύμφωνα με το DNA σας!
Για την πρόληψη παθήσεων, τη διαχείριση του βάρους σας, τις τροφικές δυσανεξίες, την καρδιαγγειακή σας υγεία, τη ρύθμιση του Διαβήτη, της υψηλής χοληστερίνης και της υπέρτασης, για τη βελτίωση της υγείας σας, αναπτύσσουμε γενετικό έλεγχο διατροφής με βάση τις πραγματικές σας ατομικές ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη.

Διαμορφώνονται ειδικά θεραπευτικά προγράμματα ιατρικής διατροφής για:

  • Σακχαρώδη Διαβήτη, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Παχυσαρκία, Υποθυρεοειδισμό – Υπερθυρεοειδισμό, Οστεοπόρωση, Ουρική Αρθρίτιδα, Αναιμίες, Αυτοάνοσα και Ρευματικά Νοσήματα, Ουρική Αρθρίτιδα, Νεφρική Ανεπάρκεια, Ηπατκή Ανεπάρκεια και όλα τα Χρόνια Νοσήματα
  • Έγκυες γυναίκες  και Διαβήτη Κύησης
  • Αθλητές (ειδική αθλητική διατροφή) και Συνταγογράφηση Άσκησης (πρωτόκολλο FITT)
  • Καταρτίζονται ειδικά διαιτολόγια σε διατροφικές διαταραχές (νευρογενής ανορεξία/βουλιμία) σε τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες (δυσανεξία στη γλουτένη, δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη) και σε γαστρεντερικές διαταραχές (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ευερέθιστο έντερο, λιπώδης διήθηση του ήπατος, πεπτικό έλκος, δυσκοιλιότητα, χρόνια διάρροια, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn κ.ά.)

“Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου”

Ιπποκράτης (460 – 370 π.Χ.)